Projekt och tema

Varje år har vi en projektvecka där våra elever arbetar koncentrerat under ett tema. Under veckan samarbetar bild- och formeleverna med elever från andra inriktingar och program för att det mera ska likna de arbetsformer som finns ute i verkliga livet.
Under projekten tar vi gärna in gästföreläsare och expertis utifrån. Det kan vara verksamma konstnärer, konsthantverkare eller andra som håller workshops eller verkar som inspirerande källor.

Streetartprojekt

WORKSHOP I ART.
Tatuerar-Malin visar eleverna sina inspirerande bilder. En packe med böcker med bl.a. streetart, tatueringar, stickers och Banksy fick igång elevernas idéer. Bildeleverna fick i uppgift att skapa en "Flash", en typ av illustration med rötter i tatueringskonsten. De fick prova Pro-Markers och Posca-pennor.

SKULPTURPROJEKTET
Ett elevprojekt var att skapa en grupp skulpturer i större format med gemensamt tema. Skulpturparken var del i Nacka Gymnasiums 50-årsjubileum och invigdes på skolan för att sedan flyttas till Marcusplatsen i Sickla.
Skulpturparken bestod av sju stycken interaktiva skulpturer gjorda av frigolit, betong och gipsbruk. När någon närmade sig dem startade ett ljud- och ljusspel som ett samtal med betraktaren. Antalet sju beroende på att var och en av dem symboliserade ett decenium i Nacka gymnasiums livstid.
Idag finns några av skulpturerna ur parken utplacerade i Nacka Gymnasiums atriumgårdar.

Skulpturparken - Nacka Gymnasium 50 år

Se filmen om arbetet med de interaktiva skulpturerna!

Skulpturprojektet

Temaveckor är kul! Roligt att jobba med folk från andra program. Det finns så många duktiga!

Alexandra, Bild & formelev